Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 

Zondag 24 juli jl. was de dag van de Outdoor Regiokampioenschappen Noord-Holland voor de paarden, de dag ervoor waren de ponies al geweest. Bij vertrek van stal regende het al pijpenstelen, bij aankomst in Hoofddorp was het niet minder, eerder nog erger. Het was nat, zeiknat, drijfnat…..hoe je het ook noemt…je gaat nat ! Gelukkig waren ook Bente’s horsefriends Pamela van Rooijen en Afke Ekels ook mee , ECHTE DIE HARDS. die onder deze echt erbarmelijke weersomstandigheden niet zeuren en er gewoon zijn en helpen. Helemaal top! In de auto was al de vraag; Starten of weer naar huis? Vast stond in ieder geval dat water de sfeer van de dag zou bepalen.

We moesten verder parkeren, omdat het normale parkeerterrein onder water stond. Eerst maar eens naar het secretariaat  en de Z rijbanen, die waren deze keer bij de manege. Bij aankomst in de kantine was er volop discussie onder de ruiters en de organiserende vereniging de Haarlemmermeerruiters. Omdat reeds eerder gestarte combinaties adviseerden om niet te starten en ook het evenement te stoppen, kwam de organisatie in een lastig pakket. John is nog gaan praten met mensen van de organisatie voor mogelijke oplossingen, ze wilden het evenement niet stopzetten. De KNHS- vertegenwoordiger hield ook voet bij stuk. Met de gevonden oplossingen, de banen verzetten en de Kur op muziek op zand in plaats van gras, was het dus de keuze aan de ruiters om wel of niet te gaan starten.
Bente was de discussie in de kantine op een gegeven moment helemaal zat. “We gaan Vanessa opzadelen en losrijden en als het niet gaat dan stop ik”; was Bente’s duidelijke conclusie. Zo gezegd, zo gedaan. In de stromende regen hielpen Pamela , Afke en John met opzadelen. Lonneke was inmiddels met Thea gearriveerd (ook echte die hards!) en hadden uitstekende lange regenjassen. Terwijl Lonneke met Bente & Vanessa aan de slag ging, heeft Thea nog gevraagd bij de KNHS vertegenwoordiger en de jury of het mogelijk was om met beenbescherming te starten, ook hier helaas nul op request.

Vanessa danste in de regen en trok zich ook niets aan van de regen, de natte bodem en de grote hoeveelheid paraplu’s. Langs de kant werd door het publiek ook nog verwezen naar Bente’s wens in het interview in het NHD van afgelopen week: “Amazone Bente Schuyt en Vanessa zijn bestand tegen de storm” en “Op zoek naar een decor van paraplu”s” . Ze hadden wel een punt, dit was echter teveel van alles.
De ‘gewone’ Z2 proef ging naar omstandigheden goed. door de regen en bodem ging een keertwending en een wissel de mist in. Later bleek ook een groot puntenverschil tussen de twee juryleden, van de een 213 (62,65%) en de andere (58,24%). Gelukkig was het gemiddelde goed voor 60,44% en een 7e plaats. De Kur op muziek was erg mooi gereden Cees de Boer kreeg er ondanks het slechte weer kippevel van ! Van de ene  jury 70,05% (met zelfs 74% voor de artistieke presentatie!)  en de andere 65,75%, zorgde voor een gemiddelde van 68,13% en een derde plaats ! Woooohhhhh!
John had,  direct  na de Kur op muziek, met Pamela en Afke onze topper Vanessa naar stal gebracht. Toen bij de prijsuitreiking bleek dat Bente & Vanessa overall vierde waren geworden en naar de Nederlandse Kampioenschappen op de Hippiade mogen, was de regenachtige dag snel vergeten en konden we zeer tevreden huiswaarts. Voor de volledige uitslagen ==> klik hier

Maandag 25 juli jl. stond Bente met een grote foto in de bijlage Sport van het Noordhollands Dagblad. Het door journaliste Amber Boeynaems geschreven stuk was voor de paardensportliefhebbers weer erg leuk om te lezen.

alt

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 29 juli 2011
Tags :