Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl

Even voorstellen; allereerst over de oorsprong van van onze Stal- en Sportnaam en daarna ons gehele team ! 

alt

Oorsprong Stal- en Sportnaam De Beurshoeck

Eind 1993 kochten John & Brigit Schuyt een prachtige Westfriese boerderij op de Hemmerbuurt 146 in het Wesfriese Hem, niet alleen een mooie stek om te wonen met hun dochters Bente & Veerle maar ook voor het bij huis hobbymatig houden en fokken van paarden en mini-shetlandponies. Omdat De Driebanhoeve niet de originele naam van de bijna 200 jaar oude stolpboerderij bleek te zijn, werd bij de Historische Vereniging Suyder Cogge in Venhuizen gezocht naar (foto)materiaal voor een beter passende naam. Uit onderzoek en fotomateriaal bleek dat inwoners van Hem rond 1900, nadat ze naar de nabijgelegen kerk waren geweest, op de hoek bij de stolpboerderij vaak ‘stonden te beurzen’. Westfries voor gezellig praten en handelen over koetjes en kalfjes! De combinatie van de ‘boerderij op de hoek’ en ‘te beurzen gaan’ heeft ervoor gezorgd dat in de zomer van 1995 onder grote belangstelling van familie, vrienden en buren de naam van de boerderij werd omgedoopt in het Oudhollands geschreven ‘De Beurshoeck’. Sindsdien krijgen alle eigen fok- en sportproducten achter hun naam de herkenbare toevoeging van de Beurshoeck en is de naam zowel regionaal, landelijk als internationaal zeer bekend én bovendien heel gewild om te ‘Googelen’ !

In 2007 verhuisde het gezin van hun boerderij De Beurshoeck in Hem naar de kleinere maar ook landelijk gelegen vrijstaande woning aan de mooie Dorpsstraat 90 in Zwaag. De sportpaarden Miami Vanessa van de Beurshoeck staan bij Oliver Stables in Zwaagdijk, de miniponies gedeeltelijk bij huis of op de hectare in Oostwoud. 
Als bedenkers van de unieke naam De Beurshoeck en de hiermee inmiddels opgebouwde naamsbekendheid, was het een logische keuze om door te gaan met deze Stal- en Sportnaam.

 

John Schuyt 

alt
John met 1e premie kroonmerrie Kirly met haar Burberry Britt van de Beurshoeck, de reserve Mini-veulenkampioen NH 2008 ! (foto www.sportshot.nl )

Geboren in Heemskerk en getogen in Beverwijk. Is sinds zijn jeugd al hobbymatig actief met ponies en paarden. Enthousiast begonnen bij het Shetland Pony Park in Slagharen, daarna voor anderen paarden zadelmak maken, springen en dressuur rijden met eigen paarden in de basissport. Met zijn allereerste eigen paard Sir Power reed hij begin jaren zeventig bij en voor LR de Commandeurs in Heemkerk. Woont met veel plezier met z’n partner Brigit en dochters Bente & Veerle al ruim 20 jaar in het mooie West Friesland. In 1992 zijn John & Brigit begonnen met een succesvolle kleinschalige fokkerij van paarden en mini- shetlandponies. Voor zowel de paarden als de mini-shetlandponies werd geïnvesteerd in goede merries en hengsten volgens de door John destijds bedachte en inmiddels bekende grote en kleine  ‘4-K doelstelling’, deze 4-K’s staan voor:

  • Karakter, de eerste grote K voor zowel de sportpaarden als sport- & mini-ponies betekent dit werkwillig en meewerkend !
  • Kwaliteit, de tweede grote K die staat voor ruim voldoen aan de sport – en raskenmerken én bovendien aan alle veterinaire eisen.
  • Kleur, de eerste kleine K omdat de kleur van een goed paard of goede pony niet uitmaakt, maar kleurvariatie de fokkerij zo leuk en verrassend kan maken. 
  • Klein, de tweede kleine K omdat deze specifiek voor de mini-shetland ponies is bedoeld: het fokken van de ideale stokmaat tussen de 84 en 86 cm én van mooie kleine aansprekende koppies (excuus: hoofdjes)  

 

John kreeg landelijke bekendheid als manager & organisator van de Zwarte – en Oosterse Markten in Beverwijk (nu Beverwiijkse Bazaar), waar hij Brigit ook heeft leren kennen. In het dagelijks leven is John een ondernemende Adviseur & Trainer & Coach (Communicatie & Sales) en daarnaast ook begeleider, coach én chauffeur van z’n sportieve dochters Bente & Veerle. John is een van de oprichters van het eerste enige echte Hazeskoor en is jaarlijks Sinterklaas in het mooie Westfriesland. Met z’n dochters Bente & Veerle en schoonzoon Lars deelt hij z’n passie voor het beoordelen van ponies & paarden en het bezoeken van vele keuringen en wedstrijden. Sportfotografie en het maken van (commerciele) websites zijn z’n andere activiteiten. Voor meer info, kijk op:

 
Brigit Schuyt- Dessing
 

alt           

Is geboren en getogen in het hartje van Amsterdam. Heeft partner John leren kennen op de Markten in Beverwijk. Is naast partner en moeder ook de steun en toeverlaat van het gezin. Houdt vooral van gezelligheid en op z’n tijd met vrienden drinken & zingen bij het Smartlappenkoor Oosterleed in haar stamkroeg Herberg ’t IJsselmeer in Oosterleek . Als ze in de paardensport zou moeten kiezen voor dressuur of springen, vindt ze springen leuker en spannender. Heeft een zwak voor onze allereerste mini, nu inmiddels al 22 jaar, de zwarte mini kroonmerrie Erla van Stal Dorregeest én onze jonge Chiweenie Saartje!  Brigit is in het dagelijkse leven doktersassistente bij huisartsenpraktijk De Grote Beer in Hoorn en volgt daarnaast sinds oktober 2010 bij de Hogeschool Utrecht de tweejarige HBO studie  Praktijkondersteuner in de Huisartsenpraktijk.

Bente Schuyt
 

alt
 

De oudste dochter van John & Brigit is geboren in Hoorn en getogen in Hem & Zwaag. Studeert in Amsterdam op de  Johan Cruijff University,  een HBO studie Commerciele Economie & Sportmarketing die ze kan combineren met haar sportambities. Bente is van jongs af aan al zeer succesvol in de dressuur en wil daarin ook de top proberen te bereiken! Begonnen op onze zwarte minishetlander Erla en daarna op de spierwitte Gwen v.d. Beurshoeck. Met haar pony’s Dreamlands Flame vd Beurshoeck & Junius bereikte ze de klasse Z2 en met haar paard Miami van de Beurshoeck reedt ze in de basissport op Z2 niveau én in de Subtop op ZZ Licht niveau én heeft ze gereden bij de Junioren! Met haar nieuwe aanwinst Vanessa van de Beurshoeck is ze sinds april 2010 zeer succesvol in de basissport. In een jaar (!) bereikte met haar het Z2 niveau, werd Kringkampioen en mag nu in 2011 al voor de tweede keer naar de NK op Hippiade. In enkele wedstrijden waren al snel ook alle winstpunten in de ZZ licht binnen, begin 2012 zal de overgang naar het ZZ zwaar en ook naar de Young Riders worden gemaakt. Vanessa wordt opgeleidt voor het grotere werk, het succesvolle duo krijgt les van haar vaste trainers Lonneke & Cees Rijpkema en sinds 2011 ook van niemand minder dan Edward Gal ! In 2011 werd Bente ook geselecteerd voor het Rabo Talentenplan, met de bijbehorende officieele NOC*NSF status van belofte volgen Bente & Vanessa de Rabo wintertrainingen bij Nicole Werner, dé zakenpartner en trainer van Edward Gal !
Samen met zus Veerle maakt ze ook regelmatig ponies en paarden zadelmak, keuringsklaar of worden ze voor eigenaren of fokkers netjes afgericht én uitgebracht op wedstrijden. 

Meer info over Bente is te vinden op haar eigen website www.benteschuyt.nl


Veerle Schuyt

 alt    
 

De jongste dochter van John & Brigit is ook geboren in Hoorn en getogen in Hem & Zwaag. Zit momenteel in de vierde klas van de Havo van de OSG in Hoorn. Is net als zus Bente begonnen op onze zwarte minishetlander Erla en daarna op de spierwitte Gwen v.d. Beurshoeck. Veerle werd in 2006 Nederlands Kampioene Z-Springen met haar topper, C-pony Chicco van de Beurshoeck.  Springt nu zeer succesvol op allerhoogte ZZ-niveau met haar D-pony’s Dreamlands Flame van Beurshoeck en Junius. Veerle werd recent o.a. in 2008 Regiokampioen Z springen met Flame en in 2009 Outdoor Regiokampioen met Junius in de klasse ZZ springen voor D/E ponies. Ze mag daardoor voor de zesde maal naar de Nederlandse Kampioenschappen. In dezelfde periode kwam ook haar ander andere grote liefde voetballer Boyd Stevens, 2009 heeft Veerle de overstap gemaakt naar de paarden met haar nieuwe aanwinst Vanessa van de Beurshoeck. In dezelfde periode kreeg Veerle ook interesse in alles buiten de paardensport en heeft ze er voor gekozen om wel te blijven rijden en les te geven, maar even niet meer fanatiek op springwedstrijden te gaan. Samen met zus Bente maakt ze ook regelmatig ponies en paarden zadelmak, keuringsklaar of worden ze voor eigenaren of fokkers netjes afgericht én uitgebracht op wedstrijden.

Meer info over Veerle is te vinden op haar eigen website www.veerleschuyt.nl

 

 

 

 

 

<

p style=”margin: 0in 0in 0pt”> 

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 11 december 2008