Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 

Zaterdag 30 juli: Centrale Merriekeuring 2011 van het Nederlands New Forest Pony Stamboek Ermelo. De zwarte parel  PLH Frida (v. Kantje’s Ronaldo)  van  Lars (Pronk Stables) was eerder al niet te kloppen op de Regionale keuring in Sint Oedenrode! Ze werd namelijk op kop geplaatst in haar rubriek met een eerste premie en ging er later op de dag vandoor met de titel ‘Beste niet zogende merrie grote maat’  Ze mocht nu naar Ermelo om te kijken of ze het felbegeerder STERpredicaat zou kunnen behalen.

Lars was al vroeg samen met Jan & Opa van Rossum, met  Frida op de trailer, naar Ermelo vertrokken. John & Bente kwamen iets later met een lege trailer om Frida mee terug te nemen, zodat Jan na de keuring zijn drachtige merrie bij de hengstenhouder kon ophalen. Bij aankomst was het al gelijk druk en erg gezellig. Lars moest ook nog voor anderen ponies voorbrengen, Bente zou met John er daarom voor zorgen dat Frida voor Lars helemaal top klaar zou staan.  
Lars begon eerst met voorbrengen van de merrieveulens Famous Grouse ( Holthausen Frodo II X Moorlands Crack)  van de fam. Schouten uit Hoogwoud en Zandkamps Evita (Reekamp’s Eclips x Carlo) van dhr. Groeneveld uit Elst. Beide veulens hadden op de lokale keuring al een 1e premie gekregen, nu was de plaatsing op deze Nationale keuring van belang. Ze lieten zich beiden goed zien, Zandkamp’s Evita werd als 5e en Famous Grouse als 7e van 14 veulens geplaatst. Wat een mooi begin van de keuringsdag.

alt

alt

alt

Daarna mocht PLH Frida, ze stond er erg mooi voor. Het eerste drafrondje was ze nog wat gespannen, het tweede rondje was ronduit spectaculair. Wat een mooie merrie en wat kan ze vooral gemakkelijk en fantastisch bewegen. Ze werd als 7e  van de 16 geplaatst en STER! Woohhh!  Ook erg leuk voor Raymond Kamphuis die Frida’s hengstveulen Pronk Stables Eurostar (V.Mikel ZZ springen) in de hengstenopfok heeft. 
Leuk was ook dat ze één plaatst voor Hamlet’s Maren-May (Orlando x Oosterbroek Sergio) van Lars’ collega Martin Burger & Betty Laan stond alt

alt

Daarna stal  PLH Frida ook nog de show toen ze helemaal los mocht. Kijk eens wat een beweging………….

alt

alt

Met een een supergevoel kon Lars daarna de vier merries voor gaan brengen in de rubriek van 23 stermerries in de de rubriek  Vierjarige of oudere stermerries, met veulen, grote maat. Als eerste bracht  Lars de donkerbruine Bailey’s (Moorland’s Crack x Carlo) van de fam. Schouten voor , daarna de bruine Polsbury Primrose (Wayland Cranberry x Oosterbroek Sergio)  van dhr. Ebbens uit Oostwold, vervolgens de bruine Lise (Carlo x Young Winsome’s Adrian) van dhr. Groeneveld uit Elst en tot slot de donkerbruine Femke (Marnehoeve’s Everest x Kantjes Korporaal) op naam van Eric van de Rakt uit Nistelrode. Alle vier stermerries werden voorlopig kroon, Polsbury stond als 5e geplaatst, Lise als 7e, Bailey’s als 8e en Femke als 9e. Wat een schitterend resultaat en alle eigenaren ook langs deze weg nog van harte gefeliciteerd.

Voor ons was het ook erg leuk dat de bruine stermerrie Lise (Carlo x Young Winsome’s Adrian) van dhr. Groeneveld uit Elst vooropig kroon is geworden, zij is nl. ook de moeder van de door Lars & Bente  klaargemaakte sterhengst Zandkamp’s Boreas. In de hengstenopfok staat de volgende nakomeling al klaar, we hopen dat Lise snel door een verrichting het definitieve kroonpredikaat zal behalen.  

Met een fantastisch gevoel gingen we met z’n allen heerlijk op de tribune zitten om te genieten van de kampioenskeuringen om daarna, moe maar zeer voldaan, weer naar huis te gaan. Wat een topdag !

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 31 juli 2011
Tags :