Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 

Terwijl Lars (Pronk Stables) met z´n zwarte parel  PLH Frida (v. Kantje’s Ronaldo)’ enorm succes had op de Regionale New Forest Keuring in Sint Oedenrode, waren Bente & Anna met de paarden Vanessa & Lavello met chauffeur & fotograaf John onderweg naar het gezellige CH in Schoorl . Anna zou met Lavello starten in de Z1 en Bente met Vanessa in de Z2. Het bleef droog, totdat……………?

Het jaarijkse CH Schoorl is niet alleen een gezellige ontmoetingsplek voor de (noordhollandse) paardensportliefhebbers, maar stond en staat ook bekend om het aanzienlijke prijzengeld en de cadeaus die de winnende ruiters en amazones kunnen verdienen. De laatste jaren staat CH Schoorl ook bekend om de enorme hoeveelheid regen die er kan vallen en is altijd de vraag of de weergoden het concours goed gezind zijn.
Bij aankomst was het droog en konden we direct Anna helpen met het opzadelen van haar topper Lavello, hij had wel moeite om z’n grote vriendin Vanessa alleen in de trailer achter te moeten laten. Lavello gaat thuis super en dat willen we natuurlijk ook op de wedstrijd zien.
Door een aantal uitvallers moest Anna de eerste Z1 proef ineens vervroegd starten, daardoor waren er kleine foutjes waren die door de jury nogal zuinig met 190 punten werd beoordeeld. De tweede proef liep Lavello als een speer met veel front en veel bravour, hij was ook onder de indruk van de paraplus langs de zijlijn. Met 211 punten (62%) vielen Anna en Lavello net buiten de prijzen, maar hadden weer een dikke winstpunt. Anna glunderde en was supertevreden.

alt

Bente had Vanessa ingeschreven voor één Z2 proef en de Kur op muziek, een mooiere generale voor de Regiokampioenschappen NH, met zo’n sterk deelnemersveld,  kun je immers niet hebben. De Z2 proef ging super, de wissels zouden nog wat meer voorwaarts gesprongen mogen worden, er stonden echter ook achten voor de uitgestrekte draf en mooie appuyementen op het protocol. Bente werd met Vanessa eerste met 63,82%, dik prijzengeld, een prachtige waardebon én nog een gratis abonnement op een paardenblad. Weer zo’n Wauw-moment!
De Kur op Muziek, de nieuwe The Fifth, was vanwege het weer lachwekkend.Het bleef droog, totdat Bente en Vanessa moesten starten!  
Op het moment dat Bente met Vanessa zou starten begon het enorm te waaien én viel de regen met werkelijk met bakken uit de lucht. Hekjes en tent waaiden omver, Vanessa reageerde alleen bij het halthouden door met haar kont in de wind te willen gaan staan. Bente bleef rijden en ook nog lachen, ze werden vierde met weer leuk prijzengeld! Theo en z’n Rein waren ook gekomen en hadden als echtgenoten echt genoten 🙂

alt

Op de terugreis in de auto werd daarom gezellig nagekletst over deze gezellige, succesvolle en drijfnatte dag. Yeahhhh!

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 20 juli 2011
Tags :