Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 

Na het veulenen en opnieuw dekken is het jaarlijks de vraag wie van al onze ponies weer drachtig zijn. Om er zeker van te zijn dat alles in orde is gaan we regelmatig naar dierenarts Ester van de Velde van
Dek- en KI Station Peter Bleeker, op hun locatie op de De Kossack Stud in Zuid-Oost Beemster. Nadat New Forest merrie Romy voor de tweede keer op vijf weken drachtig was gescand, gingen we nu met drie shetjes.


alt

De dit jaar goedkeurde en door ons gehuurde minihengst Bolero uit den Hout hebben we dit jaar vier shet landmerries laten dekken,  Twee twenters, een driejarige Uit den Hout mini van de fam. Leijsen en onze 21-jarige (!) kroonmerrie Erla . De twee twenters, de vosbonte Cranberry van de Beurshoeck.nl  en de donkerbruine Chiccolina van de Beurshoeck.nl , beiden hebben ze de zwartbonte Balmedie Fabian als vader, werden drachtig gescand. De driejarige was te nauw voor Ester om te kunnen scannen en dus gaan we gewoon verder met schouwen. Ze oogt drachtig en wordt ook niet meer hengstig. We zijn al dik tevreden met dit resultaat. Hieronder een kort overzicht van de  ponies van Minifokkerij de Beurshoeck en Pronk Stables ponies die drachtig zijn:

Minifokkerij de Beurshoeck:

Bente & Lars (Pronk Stables):

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 20 juli 2011
Tags :