Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 

Eenmaal per jaar is de regionale keuring  van Noord- Holland  van het Nederlands Shetland Pony Stamboek, dit jaar op zaterdag 13 augustus jl. bij de Beemsterruiters in Midden-Beemster.  Er waren zo’n 250 shetlandponies in diverse maten opgegeven. Helaas konden de ponies van Jan en Opa van Rossum dit jaar niet mee, er liepen er een paar te snotteren en dan kun je ze  beter allemaal thuishouden in verband met besmettingsgevaar. Dan blijven er altijd nog genoeg  ponies van Pronk Stables en minifokkerij de Beurshoeck over om heen te gaan. het werd een gedenkwaardige dag! Kijk maar eens naar het voorproefje op onderstaande foto!

alt

De vrijdag voor de keuring is de dag van de voorbereidingen en vooral het wassen en toiletteren van de ponies. John en Lars hadden in drie ritjes alle keuringsponies uit Oostwoud opgehaald. Enkele vriendinnen van Bente hadden spontaan aangeboden om te helpen met wassen van de in totaal toch nog negen ponies. Marit, Caitlin, Pamela en Brenda hadden in een paar uur tijd, onder bezielende leiding én hulp van John en Lars,  alle ponies grondig gewassen. Helemaal top! Nadat we heerlijk hadden zitten ‘snacken’  en de ponies al weer enigzins waren opgedroogd werden alle staarten en manen netjes,  haar voor haar,  uit elkaar gehaald en tot slot werden de manen keurig gesplitst en de hoofdjes bijgegeknipt. John en Lars waren hier zo blij mee dat de dames direct voor de komende jaren werden gecontracteerd. Wat een toppers 🙂 Zaterdagochtend vertrokken we met vier auto’s met trailers, leuk was dat vader Rob Pronk spontaan had aangeboden om met de kleine trailer minimerrie Annefloor met haar veulen Elmo naar Midden Beemster te brengen. Bij aankomst was het al een drukte van belang en gelukkig konden we alle auto’s naar elkaar parkeren. Pamela was niet alleen chauffeur maar bleef ook samen met Marit de gehele dag om ons te helpen. Lars en Bente zouden alle ponies voorbrengen en John zou samen met Pamela en Marit er voor zorgen dat de ponies voor hun klaar zouden staan.

alt

Als eerst mocht mini- hengstveulen Elmo van Pronkstables (v. Sharika van de Buske), hij liet zich naast z’n moeder Annefloor fantastisch zien. Elmo kreeg een veulenpremie, oranje lint en mocht als tweede worden opgesteld. Wat een begin van de dag!
Na alle veulenrubrieken kwamen de enters (jaarlingen), Divera Zuid van de Beurshoeck.nl  werd verplaatst van de mini’s naar de kleine maat en kwam daardoor  in de dezelfde rubriek als Diamant van Pronk Stables, beide merries hebben overigens dezelfde vader nl. de zwartbonte Lythwood Shamrock. Het werd weer een succes, beide merries kregen het oranje lint en dus een enterpremie, bovendien werd Diamant van Pronk Stables kopnummer en kwam Divera Zuid van de Beurshoeck.nl  als derde te staan. Diamant mocht bovendien als kopnummer ook naar de kampioenskeuring…!
De volgende enter middenmaat was Dutch Diva van Pronk Stables, zij stond  er ook super voor en liet zich mooi zien. Dutch Diva zorgde voor het vierde oranje en kwam dus met een enterpremie op de vierde plaats! Bij grote maat enters ging Lars ( Pronk Stables) nieuwe aanwinst,  de schitterende vosmerrie Debbie van de Provincialeweg (V. IJsbrand van de Lingewaard), overtuigend door de baan en kwam ook met een enterpremie en oranjelint op de vierde plaats te staan! Yeah!

alt

Daarna kwamen de twenters van John in de baan in de dezelfde rubriek, ze hebben beide deze vader namelijk de zwartbonte Balmedie Fabian.
Er kwamen wederom twee oranje linten bij en dus twenterpremies ! Cranberry van de Beurshoeck.nl kwam als tweede te staan, had volgens de jury op kop gemogen als ze minder nerveus had gestapt! ‘Wat een fantastische draf’ !”; zei enthousiast jurylid Jaap van de Griend.  Chiccolina van de Beurshoeck.nl kwam als vierde te staan. Wat een dag!

Voor de pauze zijn ook nog de kampioenskeuringen en hiervoor werden alle kopnummers waaronder Diamant van Pronk Stables en laat ze nou toch potjandorie overtuigend Jeugdkampioen Kleine Maat NH 2011 worden! Wat een geweldig resultaat voor Lars en Bente

alt

Na een weldiende pauze was het de beurt aan John’s  minitopper Burberry Britt van de Beurshoeck.nl (al eerder reserve Mini Veulenkampioen en Mini Jeugdkampioen!). Ze kwam volgens de jury heel overtuigd op kop met een tweede premie (ook een oranje lint !) maar miste nog net het gouden randje voor een eerste premie. Wij waren weer dik tevreden. Burberry mocht deelnemen aan de kampioenskeuring, echter er was een oudere mini al bekroond met een eerste premie en zij werd daardoor automatisch minkampioen.

Tot slot mocht de minitopper van Bente en Lars: Annefloor van Richtershof (V. Salsa van de Ginnekendijk). Vorige jaar werd ze als driejarige kopnummer met een, volgens ons onterechte, derde premie. Ze stond er dit weer top voor en liet zich fantastisch zien. Het resultaat mocht er zijn: als derde geplaatst met een tweede premie en oranje lint ! Schitterend!

alt

Als we alles dan samenvatten komen we tot de conclusie dat we voor het eerst een 100% oranje score (9 oranje linten!) , twee kopnummers en een prachtige Jeugdkampioen hebben. Wat een resultaat. Tel daar bij Lars en Bente het elitepredikaat van Vanessa bij de KWPN en bij het New Forestamboek de kampioen  PLH Frida met het sterpredicaat bij op………kun je concluderen dat Lars en Bente in 2011 al een geweldig resultaat hebben behaald.  Op naar de Nationale Kampioenschappen met Jeugdkampioen Diamant van Pronk Stables !!

Tot slot willen we ook langs deze weg Pamela en Marit bedanken voor hun fantastische hulp, ook jullie zijn toppers !


Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 15 augustus 2011
Tags :