Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl

Kennard van de Beurshoeck was het alleerste fokproduct bij de dressuurpaarden van John & Brigit, later Minifokkerij de Beurshoeck. In de beginjaren negentig waren John & Brigit echte liefhebbers geworden van Trakehners, ze behoorden niet alleen tot de eerste leden van het Trakehner Contact Nederland maar bezochten met andere leden in oktober de jaarlijkse hengstenkeuring in Neumunster . In die tijd was Anky ook al TCN lid én nog niet beroemd, haar vader Wim van Grunsven heeft er o.a. voor gezorgd dat Trahekner hengst TCN Partout werd gekocht en bij Anky kwam.  Aangestoken door het ‘Trakehnervirus’ zijn ze ook gaan fokken met Trakehnerhengsten die bij het KWPN bekend staan als luxe veredelaars. 

De grote kastanjebruine Kennard werd 15 juli 1992 geboren uit een combinatie de prachtige zwartbruine Trakehner dressuurhengst Chronos (Mahagoni x Matador), die Internationaal Grand Prix reed onder Anne van Olst, en de stermerrie Riandra (Robin du Bois x Frostwind Trak.) Chronos werd later onterecht afgekeurd door het KWPN, maar bleef uiteraard goedgekeurd voor het Duitse Trakehnerverband. De imposante hengst Chronos overleed helaas op twaalfjarige leeftijd, nadat hij een been brrak toen hij bijkwam van een klleine operatie.Door de uitstekende resultaten van zijn nakomelingen staat Chronos ook nog steeds in de Top Tien van de dressuurhengsten op de KWPN dressuurindex ! Sinds de jaren negentig hebben we ook contact gehouden met de familie van de Van de Tillaart uit Zijtaart, niet alleen de eigenaar van Chronos maar van of via hun hebben we ook Dreamlands Flame & Lady gekocht!

Vanwege zijn grote (1.76 m) was het niet verstandig te vroeg met Kennard te beginnen, als vierjarige werd hij gecastreerd en kwam naar huis. Daar hebben John en Brigit hem zadelmak gemaakt. John heeft Kennard tot de L2 dressuur uitgebracht, dat was in de periode dat dorpsgenote Marjolijn Terstappen halfzus Lady van de Beurshoeck voor ons reed en we samen dressuurwedstrijd op konden. Marjolijn & Lady gingen vele malen sneller in ontwikkeling én winstpunten dan John & Kennard, waardoor zij alleen verder gingen tot en met de Z1.

In 2003 besloten John & Brigit dat door de combinatie van het eigen bedrijf, de boerderij én de sportieve ambities van hun dochters Bente & Veerle lastig werd om hun Chronos nazaten Kennard en Lady van de Beurshoeck aan te houden. Lady werd daarom verder uitgebracht door Danielle Keur en Kennard via Cees Rijpkema, hij  deed mee aan de KNHS instructeursopleiding in Benningbroek, naar de Bereden Politie in Amsterdam. Na z’n goedkeuring als politiepaard zijn we hem uiteraard blijven volgen, zowel in de praktijk als bijvoorbeeld op de demonstratiedagen. Aan alles was te zien dat Kennard het uitstekend naar z’n zin had, z’n vaste ruiter sprong en dressuurde met hem zelfs op de Nationale Bereden Politie wedstrijden! Na een aantal fantastische jaren kregen we geheel onverwacht een telefooontje dat onze grote stoere Kennard plotseling in de wasplaats was overleden aan een gescheurde aorta.

alt


We zijn de Bereden Politie zeer dankbaar wat ze voor én met Kennard hebben gedaan en ook het leuke contact dat we steeds hebben gehouden met zowel de Bereden Politie als later met de familie Rijpkema.

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 29 juli 2009