Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
alt  alt

                                                           Lady & Danielle Keur

Lady v.d. Beurshoeck is een in 1993 geboren donkerbruine Sport/Keur & Elite merrie met een stokmaat van 1.64 m. Ze werd gefokt door Harry van Houtum uit Schijndel uit een succesvolle combinatie van de zwartbruine Internationale Grand Prix & Trakehner dressuurhengst Chronos en Delga (V. Planeet Trakehner) Ze kwam via de familie Van de Tilllaart naar De Beurshoeck als driejarige stamboekmerrie en dressuurpaard voor Brigit.  Ze werd allereerst door John volledig beleerd aan de longe en door Brigit zadelmak gemaakt. Lady beschikt over drie zeer goede gangen met in de draf een mooi rollend voorbeengebruik.

Als vierjarige werd Lady door ons klaargemaakt en voorgesteld op de KWPN keuring NH, het was het eerste jaar van een stamboekopname met vrij bewegen. Op de CK werd ze vlot ster én ook als 4e van NH opgesteld ! Nadat Brigit haar verder zadelmak had gemaakt en gereden, werd ze gedekt door de gitzwarte Oldenburgse hengst Amati (Aksent II x Woerman). Uit deze combinatie werd de veelbelovende zwartbruine Sapristi van de Beurshoeck geboren, die als driejarige ruin aan de familie Keur werd verkocht. Nadat Danielle Keur hem had opgeleidt, werd hij weer verkocht. Zijn huidige trotse en enthousiaste eigenaresse is Jane Landeweer.

Lady werd zeer succesvol op wedstrijden uitgebracht. Van de B tot de Z1 dressuur door dorpsgenote Marjolein Terstappen en daarna van de Z2 tot Internationaal Lichte Tour dressuurpaard door Grand Prix amazone Danielle Keur. Ze werden o.a. Noord-Hollands Kampioen in de klasse Z2 dressuur. In de Internationaal Lichte Tour,  o.a. in Pompadour in Frankrijk en in Tsjechië, behaalden ze een 3e plaats met maar liefst 68.50 %. Tijdens haar dressuurcarrière kreeg Lady bij ons van het KWPN na de STER ook nog eens de predikaten KEUR/ELITE en SPORTmerrie! Wooh!

Lady was eigenlijk bestemd als toekomstig dressuurpaard voor onze toen nog jonge en kleine Bente en na haar sportcarrière als toekomstige fokmerrie voor vader John. Via de familie Keur kwam er echter Internationale en Nationale belangstelling voor Lady. Bente groeide groter dan verwacht en na veel wikken en wegen hebben uiteindelijk besloten om Lady via de familie Keur te verkopen aan Annemieke Zijerveld, die haar tot 2009 succesvol op ZZ zwaar niveau (9 winstpunten) heeft uitgebracht. In mei 2009 besloot Annemieke dat Lady als zestienjarige van haar welverdiende pensioen mag gaan genieten. Snel daarna is ze gedekt door invloedrijke dressuurhengst Jazz en en kreeg ze in 2010 van deze tophengst een zwartbruin hengstveulen.

Terugkijkend en terugdenkend aan Lady kunnen we alleen maar spreken van succesverhaal waaraan iedereen die met haar heeft mogen werken met veel plezier op terugkijkt. Ze heeft ons op diverse fronten heel wat ‘Wauw momenten’ bezorgd.

Lady is een wederom een uitstekend voorbeeld van Johns  4-K doelstelling’ van Minifokkerij de Beurshoeck, een hele aparte dame met ongekende mogelijkheden. We zijn er van overtuigd dat ze bij Annemieke Zijerveld ook na haar sportcarriere in hele goede handen is en dat ze nog voor een aantal spraakmakende nakomelingen zal kunnen zorgen! 

Bij Lady is er maar één woord dat op haar van toepassing blijft: BEDANKT……voor al die mooie.. onvergetelijke… Wauw & Wooh…. momenten! alt

Voor de laatste info over Lady klik hier

Lady van de Beurshoeck met Annemieke Zijerveld (foto www.sportshot.nl )

alt

 

 

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 29 juli 2009