Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl

Reeds in 1992 zijn we begonnen met een succesvolle kleinschalige fokkerij van paarden en mini- shetlandponies. Voor zowel de paarden als de mini-shetlandponies werd geïnvesteerd in goede merries en hengsten volgens de door John bedachte en inmiddels bekende ‘grote en kleine 4- K doelstelling’, deze 4-K’s staan voor:

  • Karakter, de eerste grote K voor zowel de sportpaarden als sport- & mini-ponies betekent dit werkwillig en meewerkend !
  • Kwaliteit, de tweede grote K die staat voor ruim voldoen aan de sport – en raskenmerken én bovendien aan alle veterinaire eisen.
  • Kleur, de eerste kleine K omdat de kleur van een goed paard of goede pony niet uitmaakt, maar kleurvariatie de fokkerij zo leuk en verrassend kan maken. Sinds 2009 is John zich ook gaan toeleggen op het zorgvuldig fokken van bonte minipony’s, zijn uiteindelijke doel is het fokken van de zeldzame bruinbonte of driekleur (bruin & wit met zwarte manen !) in de minimaat. Het fokken van de zeldzame bruinbonte driekleur én ook mooi getekend,  is de allermoeilijkste binnen de kleurvererving in de kleurfokkerij. John ziet als een enorme uitdaging. Bovendien: Mooi bont gaat van mond tot mond én lopen doet verkopen!
  • Klein, de tweede kleine K omdat deze specifiek voor de mini-shetland ponies is bedoeld: het fokken van de ideale stokmaat tussen de 81 en 86 cm én van mooie kleine aansprekende koppies (excuus: hoofdjes)  

Meer hierover weten ? Kom gerust bij ons kijken. U bent van harte welkom. De koffie staat niet klaar, maar zal vers voor u worden gezet!

 

alt

Spanker van Stal Buck’s Hoeve, bruinbont (driekleur), 84 cm. 2e premie

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 27 november 2014