Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 
alt

Afgelopen zaterdag werden in Hoofddorp de Regiokampioenschappen Noord-Holland voor ponies gehouden. Voor onze 15 jarige Veerle waren het de laatste Regiokampioenschappen bij de ponies. Met haar D- ponies, de dertienjarige New Forest Roozendaal’s Junius (V. Wicked Courtjester) en de twintigjarige Welsh K Dreamlands Flame van de Beurshoeck (V. Downland Folklore), kwam zij uit op het hoogste niveau bij ZZ springen voor D/E ponies.

Veerle had niet te klagen over belangstelling, ‘Olivers’ Pamela & Marit waren helemaal naar Hoofddorp gekomen. Superstrotse opvolgers Roos & Nienke waren met Cees & Thea meegekomen.

De omstandigheden waren echter niet optimaal, vanuit het inspringen in een zware zandbak moest gesprongen worden op de harde grasbodem. Flame liet het daardoor een keer afweten, terwijl ze vorig jaar het hem in het Z kampioen werd en door mocht naar de Hippiade. Veerle werd begeleidt door haar trainer Cees Rijpkema. Met Junius won Veerle zowel het twee fasen parcours als het klassieke parcours en werden daarmee ook Regiokampioen in het ZZ. Omdat Veerle na de Nederlandse Kampioenschappen op de Hippiade de overstap zal gaan maken naar de paarden, genoot ze bij de uitvoerige prijsuitreiking zichtbaar van het behalen van deze laatste regionale trofee bij de ponies.

Veerle werd in 2006 op de Hippiade al Nederlands Kampioen in het Z springen met haar C-pony Chicco van de Beurshoeck, ondanks haar jonge leeftijd gaat Veerle nu voor de zesde keer deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Voor Veerle staat na de Hippiade al haar paard Vanessa V van de Beurshoeck (Placido x G. Ramiro) klaar, een zevenjarige ster en prok KWPN merrie .

Veerles beide ponies werden al eerder door haar zus Bente succesvol tot en met de Z2 dressuur gereden., beide ponies zijn daardoor dubbel Z en hebben het Sportpredicaat. Dreamlands Flame zal naar een jonge ambitieuze opvolger van Veerle gaan, Junius zal verder worden gereden door de trotse kleinkinderen Roos & Nienke van de eigenaar, de familie Rijpkema uit Zwaagdijk.

Veerle we zijn superstrots op je !

Voor alle uitslagen klik hier

 

De foto’s komen van www.sportshot.nl

alt

alt

alt

alt

alt

alt 

alt

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 10 augustus 2009
Tags :