Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl
 Categorieën : Laatste nieuws

 

Woensdag 31 augustus ging om 5.00 uur (!) de wekker bij zowel Bente als John: Rabo Talentendag in Ermelo!  Vlak voor de Regiokampioenschappen had Bente hiervoor de uitnodiging gekregen omdat ze al op zo jonge leeftijd met haar Miami & Vanessa bij de Subtop rijdt én bovendien ook al diverse keren boven de gewenste 63% heeft gescoord in de klasse ZZ-Licht , de sportresulaten zijn een van de nieuwe criteria voor uitnodiging en deelname aan het Rabobank Talentenplan.

alt

Nadat Vanessa nog op stal had gegeten en was ingevlochten, kon op tijd worden vertrokken. Bij aankomst kon bij aanmelding eerst het Rabo shabrak en felbegeerde Rabop Talentenjas worden opgehaald. Het is voor Bente natuurlijk niet de eerste keer, maar het blijft altijd erg leuk om zoiets te krijgen. Daarna opzadelen en even rustig terrein verkennen en losrijden.
Bente was met Vanessa ingedeeld om 9.00 en een half uur les te krijgen van de niemand minder dan de kersverse Europees Kampioen 2011: Adelinde Cornelissen ! Dat is op zich al weer een Wauw-moment. Onder toezicht en ook observatie van de altijd aanspreekbare en ook positief ingestelde  bondscoach Tineke Bartels mocht Bente vertellen wie ze is, wat voor paard Vanessa is en wat Bente zelf de aandachtspunten vindt waaraan gewerkt zou kunnen worden. Bij het laatste had Bente voor de wissels gekozen, die zijn wel goed bevestigd maar mogen nu rechter en meer bergopwaarts gesprongen worden. Zo gezegd,  zo gedaan:)
Na wat basisoefeningen ging Adelinde voorvarend met het duo aan de slag,  onder andere met tempowisselingen voorwaarts en uiteindelijk vooral in galop om die wisselingen rechter te kunnen gaan springen. Adelinde riep al snel dat ze Vanessa een heel goed paard vond en ook erg onder de indruk is van haar zijgangen en vooral de appuyementen. Op het protocol stonden dezelfde punten als Adelinde al in de les had genoemd, heel leuk was dat ze ook had opgeschreven dat Bente een goede instelling (motivatie -leervermogen) heeft. Waarvan akte !  Van de video bleek de batterij leeggelopen,  gelukkig hebben we dus de foto’s nog. Hieronder een foto-impressie van deze zeer geslaagde training en dag. 
Bente heeft nu al van twee (!) kaderleden , Edward en Adelinde,  les gehad! Binnen enkele weken hoort Bente of ze is geselecteerd voor de Rabo Talententrainingen, misschien kan Sander Marijnissen dan als derde kaderlid worden toegevoegd…….:)    Wat kan sport toch mooi en spannend zijn!

Op naar volgende week vrijdag 9 september a.s., dan rijden Bente & Vanessa op de Hippiade in dezelfde zandbaan hun Z2 proef voor de selectie voor het Nationale Kampioenschap. Vandaag  was dus ook een mooie generale voor volgende week.

alt


Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 2 september 2011
Tags :