Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl

 

alt 
Bente & Miami op de Internationale CSI Juniorenwedstrijd Weert in 2008
(foto
http://www.sportshot.nl/ )
Onze Miami v.d. Beurshoeck is een in 1994 geboren 1.74 grote springgefokte bruine KWPN sterruin (Furore X G.Ramiro Z x Joost) én wederom afkomstig bij de familie van den Berg uit Almere. Miami werd gefokt door Eit en Marianne van der Vaart uit de zwartbruine ster preferente prestatiemerrie Evita, in combinatie met de voor het leven goedgekeurde Furore (Ahorn X Lucky Boy xx) van KWPN fokker 2006 Sietse van Dellen. Furore heeft succesvol 1.50 parcoursen gesprongen onder Hester Klompmaker.
De volle broer van Miami V , Julio V, was de eerste KWPN hengst die bij Studbook Zangersheide werd goedgekeurd en 1.50 parcouren internationaal heeft gesprongen!

alt 
Bente & Lars & Miami (foto Arlette Beukenkamp)

De nu vijftienjarige Miami v.d. Beurshoeck (afstamming: Furore X Ramiro x Joost) begon z’n carrière al als driejarige, hij werd nl. 2e bezichtiginghengst op de KWPN hengstenkeuring. Vanwege belangstelling uit Amerika werd hij als hengst klaargemaakt voor een dressuurcarrière door Christa Laarakkers, de voormalige bondscoach voor de ponies. Een korte opleiding van drie maanden bleek voor Miami echter te kort en hij ging terug naar zijn fokkers Eit & Marian van der Vaart. Daarna werd Miami door Rabobanktalent Angela van den Berg, die meerdere paarden voor fokkers reed, succesvol uitgebracht in de dressuur bij de Young Riders en t/m het ZZ-zwaar. Miami staat nog steeds op het KNHS / Rabobank visitekaartje van Angela, bovendien is Miami ook te zien in de M2 proeven op de KNHS DVD van de nieuwe dressuurproeven (2006) !!!

Met Miami is de nu zeventienjarige Bente begonnen bij de paarden in de Z2 én de Kür op muziek, daarna bij de Junioren. Ze haalden met de Kür op muziek een score 68,50% en werden in januari 2008 Indoor Kringkampioen Z2 NH Noord. Op de Indoor Regiokampioenschappen 2008 werden ze derde in de Z2, op de Indoor Nederlandse Kampioenschappen 2008  in Wanroy werden ze als jongste combinatie negende tussen de 36 (semi)professionals !
In het eerste leerjaar bij de Junioren, op advies van bondscoach Tineke Bartels ‘rijden om ervaring op te doen’, werden wisselende scores behaald van 57,9% tot 68,5%.
In juli 2008 liep Miami in het land helaas een lichte blessure aan z’n checkligment op, onder begeleiding van drs.K.van Muiswinkel van Dierenkliniek Emmeloord is Miami gelukkig weer geheel hersteld en wordt hij nu weer getraind voor het zwaardere werk. De bekende Noord-Hollandse trainer Cees Rijpkema is al jaren de vaste trainer van Bente.

Miami voldoet aan ruimschoots onze 4- K doelstelling’ is heel grappig (bijnaam de komediant!), stoer, leuk, getalenteerd, groot en ook s u p e r l i ef !! 

Voor het nieuws laatste kijk ook op www.benteschuyt.nl

 

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 29 juli 2009