Bel Ons +31 (0)6-55 73 79 12 | info@minifokkerij.nl

alt Image

 

 

Rozendaals Junius is een D-New Forest sterruin, die pas op latere leeftijd onder het zadel is gekomen en sinds 2006 door Bente en Veerle werd getraind en in de sport wordt uitgebracht. Superlief en betrouwbaar, maar kon ook enorm spectaculair uit het niets bokken. Zijn stap en galop zijn super, zijn draf is goed. Hij heeft aanleg voor de passage en de piaffe!! Junius is in eigendom van de familie Rijpkema uit Zwaagdijk en heeft daarom niet het toevoegsel van de Beurshoeck. Aan de longeerlijn met kleindochters Roos en Nienke is Junius altijd superbraaf.

Junius is in 2,5 jaar tijd dubbel Z geworden: met Bente Z2 dressuur en met Veerle ZZ springen. In 2008 werd Junius gehuldigd als sportpony door het New Forest Stamboek  Vanaf het begin van zijn africhting krijgen Bente & Veerle met Junius altijd les en hulp van Cees, Lonneke en Judith Rijpkema.
Veerle werd met Junius o.a. Indoor Regiokampioen Noord-Holland 2008 in het Z springen voor D ponies, op de Nederlandse Indoor Kampioenschappen eindigden ze als negende. Naast de vele concoursen heeft de combinatie ook diverse Rabobank Talent Rubrieken gewonnen en werden ze in 2008 ook gescout voor het Rabobank Talenten Plan van de KNHS.
In 2009 heeft Veerle Junius ook uitgebracht in de Hartog Lucerne Trophy en mochten o.a. in Maassluis naar de finale. Veerle werd in 2009 met Junius ook Outdoor Kringkampioen NH Noord in de klasse ZZ voor D/E ponies en Regiokampioen NH in de klasse ZZ voor D/E ponies. Op zaterdag 29 augustus 2009 mochten ze Noord/Holland vertegenwoordigen op de Nederlandse Kampioenschappen de Hippiade in Ermelo.

Na een fantastische ponytijd kwam na Flame ook een einde aan het uitbrengen van Junius. Na de NK / Hippiade 2009 namen de trotse kleindochters van de familie Rijpkema, de tweeling Roos & Nienke Mol, het stokje over van Bente  & Veerle. We zullen Junius altijd blijven volgen en voor de familie Rijpkema blijven rijden als het nodig is. alt

 alt       Image

alt

Vertelt het voort...!

 Geplaatst Op : 29 juli 2009